Monday, November 13, 2006

Reflektioner over ugen på Carsten Jessens "gæsteblogger"

Først og fremmest vil jeg sige at det var en god oplevelse. Jeg var en af de heldig der ikke var røget ud af "fællesskabet", så det var spændnede hver morgen at åbne "gæstebloggen" og se hvad dagens emne nu ville byde på.
I løbet af ugen var vi vidt omkring, det være sig en snak omkring om børnene udleverer sig selv på nettet, og om de kan bruge nettet for lidt???
Vi var flere der havde været ind og oprette en profil på Arto og derud fra udsprang der sig en snak omkring "pædagog på Arto" som handlede om hvorvidt det kunne være en ide at oprette rådgivning på Arto, som selvølgelig ville sikre anonymitet.
Vi bevægede os også omkring "Virtulle kompetancer som leder" og " Betingelse for kommunikation" hvor vi var inde omkring det at børnen jo skal have muligheden for at gå på nettet, for at kunne være med i fællesskabet og for at følge med i udviklingen. - og hvem har i sidste ende ansvaret for dette - skolerne eller forældrene.

Jeg synes det kunne være spændende at arbejde videre på hvordan vi som kommende pædagoger kan have argumentationene i orden, når vi selv står "der ude" og gerne vil overbevise institutionen om at de ikke skal være så bange for brugen computeren til andet end spil.
Ligeledes kunne det være spændende at få lidte mere viden omkring hvordan vi lærer børnene at stimulerer deres kritiske sanser, så de kan passe på den selv derude.

Måden hvorpå vi kan arbejde med disse emner er måske via "diskussion på klassen" og gennem artikler som vores underviser finder.

2 Comments:

At 11:56 AM, Blogger lis faurholt said...

Jeg skal gerne kikke efter, hvad der findes om "sikkerhed på nettet" - men hvis vi er flere, der hjælpes ad, så... ;))

Vi kunne måske starte med at kikke på de materialer Børns Vilkår har liggende på nettet? Arto har også noget, kan jeg huske.

En af mine fordomme er, at det meste materiale, der findes har karakter af "bekymring" - men lad os da lade det komme an på en prøve.

 
At 2:18 PM, Blogger Henny Solskin said...

Ja det er godt at holde øje med, hvad der sker derude, men det må ikke ødelægge "opdagertrangen" for der er jo mange lærerige ting og gode oplevelser. Jeg tror det ville være rigtig godt med en faglig og saglig debat om emnet. Der er også en anden side: www. sikkerchat.dk

 

Post a Comment

<< Home